Kto zaobserwował działające TMC w wbudowanych oryginalnych nawigacjach naszych czeszek?
Nieświecąca deska rozdzielcza wentylatora, ogrzewania itp.
Zwiń
X
-
Tagi: Brak
-
Nieświecąca deska rozdzielcza wentylatora, ogrzewania itp.
Nieświecące podświetlenie nawiewu, ogrzewania, obrotów wentylatora... Co zrobić?
-
Szczypcami,przez szmatkę wyjąć środkowe pokrętło i wymienić żarówkę.2,3W.
A także zmienić silnik w opisie. :PZbilansowana dieta to piwo w obu dłoniach.
Komentarz
-
Tylko uważaj jak będziesz wyjmował żarówkę, najlepiej wcisnąć jakąś plastikową rurkę na żarówkę i tak wyjąć. Jeżeli nie pójdzie to penseta z jakimiś gumowymi końcami np wentylek rowerowy. Zgniecenie żarówki to spory problem, trzeba wtedy wyjmować całą regulację nawiewu. Było to opisane na forum, poszukaj w razie czego.Szerokiej drogi, jakakolwiek by ona nie była.
Komentarz
-
Komentarz
-
da się: szmatka między pokrętłem i kombinerkami i odważnie "pociąg"...Zamieszczone przez pedroCzy na pewno te pokrętła da się tak wyjąc?
Komentarz
-
-
Komentarz
-
pedro, Nie jestem pewien czy to pokrętło nie ma być w jakimś konkretnym położeniu, myślę że pionowo. :idea: Oczywiście środkowe.Szerokiej drogi, jakakolwiek by ona nie była.
Komentarz
-
Warto napewno zapamietac w jakim położeniu jest przed zdemontowaniem żeby włozyć potem tak samo.Artur
Komentarz
-
wreszcie za drugim podejscie m udało mi się wymienic tą przepaloną diode. Srodkowe pokrętło w położeniu pionowym (chyba bedzie to 2) najlepiej założyc na nie kawałek gumy ze starej dentki rowerowej lub innej miekkiej i po prostu wyciągnąc. Troche sie na mocowałem bo było dosyc mocno spasowane. Z diodą ostrożnie jest mała i można łatwo zgniesc szczypcami i tu też kawałek gumki, powinna łatwo się wysunąc.
Komentarz
-
Mam pytanie. Wiem już wszystko o tym jak wymienić żarówkę w pokrętle od prędkości nawiewu, Ale co do reszty czy tylko ta jedna żarówka podświetla wszystkie 3 pokrętła ??? Mi np nie świeci przycisk od klimy obieg powietrza świeci. Jak się tam dostać żeby wymienić tą żarówkę ???
Komentarz
-
Tam jest tylko jedna żarówka (jak się nie mylę 1,2W) podświetlająca wszystko...
Komentarz
-
Czyli mam rozumieć że też podświetla ta jedna żarówka przycisk od klimy i od zamykania obiegu powietrza.
Komentarz
-
Ta jedna żarówka podświetla:
- pokrętło temperatury,
- pokrętło prędkości nawiewu,
- pokrętło kierunku nawiewu,
- włącznik AC,
- włącznik obiegu zamkniętego...
Komentarz
-
zgadza się.Zamieszczone przez Agamek12pokrętło temperatury,
a tu nie.Te przyciski mają osobne żarówki.Zamieszczone przez Agamek12- włącznik AC,
- włącznik obiegu zamkniętego...Zbilansowana dieta to piwo w obu dłoniach.
Komentarz
-
Mają osobne do pokazania "działania" tych przycisków (świecą wtedy na pomarańczowo). Ale do podświetlenia (na zielono) mają wspólną z pokrętłami...
Komentarz
-
Właśnie mi się wydaję że te przyciski mają osobne podświetlenie. Swieci mi od obiegu przycisk a od AC już nie.Zamieszczone przez JanuszSzzgadza się.Zamieszczone przez Agamek12pokrętło temperatury,
a tu nie.Te przyciski mają osobne żarówki.Zamieszczone przez Agamek12- włącznik AC,
- włącznik obiegu zamkniętego...
Komentarz
Komentarz